Gravid i vecka 16

Idag blir det vecka 16 enligt gravidappen. Förra veckan stod det att jag skulle börja känna mig mindre trött - jo tjena. Den här veckan står det att omföderskor kan börja känna fosterrörelser, men det tror jag inte kommer hända än på ett tag. Med Freja dröjde det länge innan jag kände något, och dessutom tror jag att jag har moderkakan i framkant den här gången om jag inte hörde helt fel på KUB.

Jag har ju klagat i flera dagar över att jag är trött så det är ju ingen överraskning att jag tänkte klaga lite mer på det. Det beror nog inte bara på bebisen utan säkert också på att jag äter skitdåligt och nästan inte rör på mig alls, men jag orkar ju inte göra något annat än att ligga på soffan och äta glassbåtar! Moment 22.

Just nu känns det faktiskt inte alls kul. Jag är såklart så tacksam och glad över bebisen som väntar, men jag vill liksom ha hen, inte graviditeten. Är redan trött på att kläderna inte passar. Vill inte gå upp en massa vikt igen och känna mig otymplig och inte som mig själv, men jag kan inte förmå mig att äta vettigt. Vill inte sova bort ett halvår av Frejas liv.

Hej du där inne, hoppas tiden går fort tills vi ses!

Hej du där inne, hoppas tiden går fort tills vi ses!

Publicerat 2016-09-27 under Graviditet

Ett flexibelt jobb

När jag planerade för att gå tillbaka till jobbet heltid så räknade jag inte riktigt in i ekvationen att jag skulle vara gravid och ha noll energi. Det tar lite mer på krafterna än vad jag hade räknat med. Jag tänker inte klaga dock, för jag har det väldigt väldigt bra. Inte bara har jag en man som drar ett stort lass just nu, jag har också ett ganska anpassningsbart jobb.

Idag åkte jag hem efter lunch och jobbade de sista timmarna hemifrån, så jag kunde ha mjuka kläder och sitta som jag ville på stolen. Det lilla gjorde väldig skillnad och gav mig tillräckligt med energi för att hämta Freja, gå och handla, göra smoothie och fixa middag. Det blev inte den mest röjiga eftermiddagen, mest Daniel Tiger på TV och mys i soffan, men såna dagar behöver vi båda två.

Imorgon tänker jag jobba hela dagen hemifrån, det innebär nämligen att jag kan sova två hela timmar längre på morgonen. Det är 1,5 timme restid och en halvtimme att göra sig presentabel som jag vinner. Nu är klockan åtta och jag ligger nedbäddad i sängen, väldigt tacksam över att jag har möjlighet att styra mitt arbete så. Och över min fina familj. Och över att det fanns choklad i kylen.

Nån sorts middag till och med, fotad utan dagsljus pga Sverige.

Nån sorts middag till och med, fotad utan dagsljus pga Sverige.

Publicerat 2016-09-26 under Familj

Skåp med tvättsortering

Jahopp, så var den helgen till ända. Inte jättkonstigt att det känns som det gått sjukt snabbt, för jag har sovit stora delar av den. Är fortfarande så himla trött, minns inte att det var riktigt såhär tufft när jag var gravid med Freja. Fast då hade jag i och för sig bara mig själv att tänka på.

Jonas tog tag i helgens projekt ändå och har fixat alltihop själv. Jag har verkligen världens bästa man! De nya växterna är planterade. Källsorteringen är kastad. Skåpet vi ska använda som "tvättkorg" är färdigmonterat och står på sin plats.

Jag har velat ha en möbel där vi kan sortera tvätten efter färg på en gång. Vi har letat massor efter typ en sittbänk med förvaring, med till slut blev det IKEAs TV-bänk BESTÅ i den högre modellen, men med låga lådor. Det fanns inga höga lådor, men det gjorde inte så mycket för det blev helt OK ändå. Lite tråkigt att man ser tvätten, men å andra sidan lätt att sortera den. Till och med Freja fixar det, även om hon inte riktigt klarar det här med vilken färg som ska vara i vilket fack.

Nästa projekt är att få sovrummet målat så att det känns värt att fixa med ordentlig kabeldragning till TV:n. Sen behövs mer dekorationer till bänken. Och eventuellt någon lösning för att täcka för hålen så man slipper se tvätten. Till sist en bättre spegel, den vi har nu är lite svår att komma åt att titta i :) Jag drömmer om att byta ut garderobsdörrarna till skjutdörrar med spegel, får se när det blir görbart.

Att ta inredningsbilder är verkligen en styrka jag har.

Att ta inredningsbilder är verkligen en styrka jag har.

Kolla växter som lever!

Kolla växter som lever!

Publicerat 2016-09-25 under Hemmet

Äntligen helg!

Igår hade jag en riktigt crappy jobbdag, ingenting gick som jag tänkte och det blev extremt frusterande. Det var så skönt att få sätta sig på tåget hem och skaka av sig dagen för att istället fokusera på kvällen som låg framför oss. Vi hade middagsgäster i form av Denice och Jonas kompis Daniel. Det är så fint att se Denice och Freja leka, jag blir så glad att min bästa vän och min dotter klickar så bra. Freja var inte alls blyg trots att hon nog inte träffat Denice sedan vårt bröllop i juni.

Idag är en ny dag med lite mer pepp, och vi har lagoma helgplaner som känns alldeles perfekt. Jonas är på IKEA och köper hem ett skåp - äntligen ska vi byta ut vår skitfula gamla tvättkorg till något lite mer genomtänkt. Jag var rätt bestämd på att vi skulle handla nån annanstans för en gångs skull, men nu har vi letat i ett år och inte hittat något som passar, så nu blir det IKEA ändå.

Vi ska också göra oss av med våra ganska misslyckade chiliplantor som har stått och dött i ett fönster rätt länge. I de krukorna ska det istället flytta in skott från en annan planta som vi tog för några månader sedan. De har stått tre stycken tillsammans i ett glas och fått massor med rötter så det ska bli spännande att se om vi lyckas separera och plantera om dem.

Mina bästisar!

Mina bästisar!

Publicerat 2016-09-24 under Familj, Hemmet

Bravo mamma!

Vad mysigt det är med familjeliv ändå! Jag har varit så trött idag och helst skulle jag lägga mig i badet med en bok, men det duger rätt bra att sitta här på kontoret med en liten galning som springer runt fötterna och gör allt för att undvika att sätta på sig pyjamas också.

Freja är så himla rolig just nu. Hon pratar massor, och lär sig nya saker på förskolan. Nyss sjöng jag Imse vimse spindel för henne och när sången var slut appålderade hon och sa "Bravo!". Sån uppmuntran kan man ju vänja sig vid.

Idag hade vi inga ingredienser till middagen som skulle vara enligt matschemat, så jag fick lov att improvisera. Inte min starka sida direkt, men färdigköpt pyttipanna hur ju också sin tjusning. Igår åt vi potatisbullar. Nyss plingade det på dörren med påfyllning i skåpen så imorgon blir det vettig mat (och ikväll blir det glassbåtar när barnet somnat!).

Ser väldigt mycket fram emot fredagskvällen. Inte nog med att det nog blir god mat så blir det också gott sällskap i form av världens bästa Denice.

Publicerat 2016-09-22 under Familj

Ett litet litet syskon

Uppdateringsfrekvensen här har gått ned rätt mycket på senaste tiden, och det har sin rimliga förklaring: Jag är gravid!

Det har liksom varit svårt att tuffa på som vanligt när jag dels varit trött som ett as, rent ut sagt, och dels inte känt att jag kan skriva om det tidigare.

I slutet på mars ska Freja få ett litet syskon och jag är överlycklig - och alldeles livrädd. Att vara gravid passar mig inte riktigt, det är alldeles för mycket ovisshet och konstiga krämpor. Men nu har vi i alla fall fått se det lilla fröet, och allt var så fint och såg så bra ut, så jag försöker hitta lugnet i det. Välkommen lilla vän!

Rätt slutkörd men glad ändå.

Rätt slutkörd men glad ändå.

Publicerat 2016-09-21 under Familj

Melonskärare - recension

Jag är en sucker för onödiga köksprylar, till Jonas stora förtret. Det är lite av min hemliga agenda med den här recenserandet - att jag ska kunna ta hem såna här livsnödvändiga pryttlar under förevänding att jag ska testa dem. 

Idag ska vi testa en melonskärare, vilket väl får betraktas som sådär högt upp på skalan över livsnödvändiga saker. Men nu har vi ju i alla fall barn och barn äter ju mycket frukt och så. Väl? Just den här är från smartasaker.se (köpt med egna pengar) men de verkar finnas lite varstans.

Ok, då kör vi! Extremt välkomponerad bild, brödkorgen gör verkligen sitt.

Ok, då kör vi! Extremt välkomponerad bild, brödkorgen gör verkligen sitt.

Lite knivigt (hehe) var det att skära första skivan. Svårt att känna var botten på melonen var.

Lite knivigt (hehe) var det att skära första skivan. Svårt att känna var botten på melonen var.

Inte det cleanaste snittet. Det var också absurt svårt att lyfta upp den men det fick jag in snitsen på ganska snabbt.

Inte det cleanaste snittet. Det var också absurt svårt att lyfta upp den men det fick jag in snitsen på ganska snabbt.

Den första halvan såg ut såhär när jag var klar. Den andra var lite mindre rester kvar i.

Den första halvan såg ut såhär när jag var klar. Den andra var lite mindre rester kvar i.

Det syns verkligen inte alls hur mycket melon det är här, trots banan för skala. Det är alltså en riktigt stor skål, inte en minibanan. Det var såhär i efterhand väldigt onödigt att skära upp all melon på en gång.

Det syns verkligen inte alls hur mycket melon det är här, trots banan för skala. Det är alltså en riktigt stor skål, inte en minibanan. Det var såhär i efterhand väldigt onödigt att skära upp all melon på en gång.


Slutsats och betyg

Ja alltså den här prylen gör ju sitt jobb. Fast om man bara ska äta vattenmelon rakt upp och ned så är det faktiskt lättare att äta med en skalbit på varje bit, så då är det här en massa jobb till ingen nytta. Speciellt eftersom vi har avfallskvarn hemma så jag fick skära upp de tomma skalen i bitar ändå för att kunna köra ned dem där. Behöver man däremot skalad melon till någonting så gör melonskäraren nog nytta, det går klart snabbare än att skala melonen eller skära bitar och sedan skära bort skalet. Man får nog vara melonfantast för att kunna motivera ett sånt här inköp.

Idé

Pris

Nytta för oss


Publicerat 2016-09-06 under Test & recension, Mat

Ett styck supermåndag

Denna vecka är den första jag jobbar heltid sedan december 2014. Jag är så himla supertaggad på att vara tillbaka ordentligt på jobbet! Samtidigt är det såklart lite ängsligt med nya rutiner och mycket mindre tid över. Jag är väldigt tacksam över att jag kan styra arbetstider och plats ganska mycket själv.

Freja kommer gå på förskolan mellan 7.15-16 varje dag. Som regel lämnar Jonas och jag hämtar, det funkar liksom bäst med allas dygnsrytm. Det innebär att jag måste åka från jobbet senast 15, så jag behöver vara inne senast 7, helst tidigare. Det är tur att jag redan tränat mig själv i att gå upp tidigt under alla cheerleadingår när jag behövde ta mig till träningarna i tid.

Med de här tiderna så är det såklart väldigt intressant för mig att effektivisera morgonen så jag får sova längre. Redan invanda vanor som att förbereda frukost att ta med och hänga fram kläder hjälper väldigt mycket, och nu har jag också börjat cykla till pendeln istället för att gå. Det är lite synd, för jag har uppskattat de promenaderna, men den extra halvtimmen om dagen gör att det är värt det.

Det ska bli skoj att se hur veckan utspelar sig! Det känns inte alltför otroligt att det blir en mycket tidig kväll på fredag.

Hissar är bästa selfiestället

Hissar är bästa selfiestället

Publicerat 2016-09-05

Första jobbdagen

Så var första jobbdagen till ända och jag tycks ha överlevt. Jag har till och med lyckats åstadkomma något produktivt! När dagen var slut kastade jag mig på tåget och sedan cykeln för att komma hem till Freja - som det inte gick någon nöd på alls. Hon hade lekt med farmor hela eftermiddagen och märkte knappt att jag kom hem. Det räknar jag som en win i min bok.

Efter en ganska odramatisk läggning sitter jag och impulshandlar höstskor och ryggsäck, googlar på bättre cyklar för transport till pendeln och väntar på att klockan ska bli åtminstone 21 så det går att lägga sig utan att skämmas. Imorgon blir min första morgon då jag ska ensam göra både mig och Freja klar för dagen och förhoppningsvis komma iväg i tid. Jag är inte odelat optimistisk.

Jag drömmer om en sån cykel jag hade förr om åren, en sån man kan sitta rak i ryggen på. Med cykelkorg. Den vi har nu är ju snabb och så men det känns så skevt att sitta på den där sportiga hojen iförd jobbkläder, man måste liksom vara träningsklädd för att det ska kännas bra.

Jag drömmer om en sån cykel jag hade förr om åren, en sån man kan sitta rak i ryggen på. Med cykelkorg. Den vi har nu är ju snabb och så men det känns så skevt att sitta på den där sportiga hojen iförd jobbkläder, man måste liksom vara träningsklädd för att det ska kännas bra.

Publicerat 2016-08-31

Yay höst!

Så var semestern över, bara sådär. Ingen segstart här, utan vi börjar med att Jonas åker iväg på en resa imorgon - samma dag som jag ska börja jobba heltid igen och Freja ska vara på förskolan. Vi är alltså ensamma hemma ändå till lördag kväll, då det för övrigt är tänkt att jag ska gå på fest. Vilken himla tur att vi har familj som kan hjälpa till.

Idag är jag hemma tillgänglig medan Freja är på förskolan, och försöker se till att förbereda veckan så det ska gå så smidigt som möjligt. Alla kläder är tvättade. Mitt klädschema är uppdaterat inför hösten med ett litet nytt tänk. Frejas kläder är sorterade i kompletta outfits som det bara är att ta fram.

Jag har gjort en paj som räcker till middag två dagar. Vi har köpt Froosh så att inte Frejas farmor behöver krångla med eftermiddagssmoothien. Jag håller som bäst på att frysa in banan och äpple på prov, allt för att försöka undvika så mycket kompletteringshandling som möjligt i veckorna. Det ska ju bara användas till smoothie så det borde ju funka tänker jag.

Det ska handlas hem lite grejer och sen väntar jag bara på svar från min chef. Jag hade nämligen förträngt den lilla detaljen att jag inte riktigt vet var jag förväntas vara imorgon (ah, konsultlivet). Annars är vi all set för hösten! Som jag längtar efter vardag.

Publicerat 2016-08-30

Strumpsnoddar - recension

Vi har ju kört rätt länge med strumpklämmor här hemma, och jag är grymt nöjd med dem. Så såg jag de här strumpsnoddarna och tänkte att jag skulle testa hur de står sig i konkurrensen. De är köpta från smartasaker.se med mina egna pengar.

Spar tid! Spar pengar! Spar tålamod! Spar ordning! På något sätt gör de här att tvättkortgen aldrig blir överfull igen! Inte alls samma grön som på produktbilden!

Spar tid! Spar pengar! Spar tålamod! Spar ordning!
På något sätt gör de här att tvättkortgen aldrig blir överfull igen!
Inte alls samma grön som på produktbilden!

För att det skulle kännas som att de satt säkert behövde jag vira dem två varv. Det var inte så lyckat, eftersom de pajade i första tvätten.

För att det skulle kännas som att de satt säkert behövde jag vira dem två varv. Det var inte så lyckat, eftersom de pajade i första tvätten.

Mmm, här under är det säkert rent.

Mmm, här under är det säkert rent.


Slutsats och betyg

Nä. De här var inte alls bra, speciellt inte i jämförelse med klämmorna. Hade jag inte haft klämmor hade jag kanske använt dem, fast troligen inte. Det känns inte som de sitter säkert om man bara sätter på dem, men de fixar inte att viras två varv. Och oavsett känns det inte riktigt som att det blir rent överallt.

Idé

Pris

Nytta för oss


Publicerat 2016-07-29 under Hemmet, Test & recension

Freja 18 månader

Idag har Freja funnits i ett och ett halvt år. 18 månader sedan den där dagen i januari då vi bara skulle åka in och få lite smärtstillande utskrivet så jag kunde få sova, men kom hem tre dagar senare med ett litet knyte med de tjockaste kinder jag sett. En knyte som skulle bo hos oss.

Nu är hon rakt inget knyte längre. Nu har vi istället en pytteliten människa som springer runt, äter med gaffel, säger hej till varenda djur hon möter och ska börja på förskola om 20 dagar. Jag minns knappt hur det var när hon inte fanns. Älskade unge.

Publicerat 2016-07-28 under Föräldraskap

Skaffa dig en kvällsrutin!

Det kan vara lite hektiskt och förvirrande ibland, livet. Ibland försover man sig, ibland åker man iväg till jobbet utan passerkort, ibland blir allting i hela världen fel på morgonen och så är liksom hela dagen förstörd.

Mitt bästa tips för att undvika lite av vardagsstressen är att skaffa sig en liten kvällsrutin. Eller en stor, det är upp till en själv. Syftet med min kvällsrutin är att komma till ro och känna mig säker på att det är koll på läget när jag går och lägger mig. Jag märker väldigt stor skillnad på mitt mående när jag avslutar dagen på rätt sätt för mig kontra när jag inte gör det. Struntar jag i kvällsrutinen har jag ofta svårt att somna och blir förvirrad och på dåligt humör dagen efter.

Gör såhär för att ta fram din egen rutin:

Utgå från den tid du behöver somna för att vara en fungerande människa dagen efter. Kvällrutinen börjar ett lämpligt intervall från den tidpunkten - i mitt fall en timme, men du kan börja med en kvart eller vad som känns lämpligt. Börja litet.

Identifiera några saker som brukar skapa problem i din vardag och börja där. Brukar du glömma saker? Lägg tiden på att gå igenom en checklista du skrivit med allt som ska med. Har du svårt att somna för att du är stressad över jobbet? Ta en stund till att förbereda morgondagens arbetsdag så du har bättre koll.

Eller ta tiden till att svara på de här två frågorna: Vad har jag gjort bra idag? Vad kan jag göra bättre imorgon?

Skriv ned din rutin - steg för steg. Det här är ett viktigt steg, för du ska kunna bygga på din rutin och gå igenom den lätt varje kväll utan att behöva fundera på vad det nu var du skulle göra egentligen.

Gör din rutin - varje dag. Efter ett tag kommer du hitta nya grejer att lägga till. Jag började med att förbereda mat som jag skulle ha med mig. Sedan lade jag till att packa jobbväskan med tillhörande checklista (efter att ha glömt laddaren för fjärde gången). Nu ställer jag mig själv också de två frågorna här ovanför, kollar igenom min internetbank och stämmer av inköp mot min budget, fyller i Habitbull och tar fram kläder till morgondagen. Välj själv det som gör att du kan somna lite tryggare.


Publicerat 2016-07-27 under En enklare vardag

Ännu ett restaurangbesök

Idag har vi vågat oss iväg på ännu ett restaurangbesök. Den här gången var det dock tre personer under 1 1/2 år närvarande så det var lite mer kaos överlag och inte bara för vår familj. Har längtat så efter att få träffa det gänget så jag släpade iväg hela familjen trots hällregn (tack vädret, älskar dig!). Det är ju lite svårare att föra en konversation dock, minst sagt. Igenkänningsfaktorn på bild nummer 2 här är rätt hög nuförtiden.

Imorgon ska jag jobba, och för första gången på väldigt länge är jag rätt opepp på det. Jag försöker se det positiva i att det förhoppningsvis är svalare på kontoret, att ha en anledning att sminka mig och att det är bra att få längta lite efter min familj. Tror att familjen ifråga kommer ha det rätt bra med en liten paus från en grinig morsa som bara klagar på värmen och inte duger nåt till.

3 dagar kvar till semester.

Partners in bus och husets sötnosar.

Partners in bus och husets sötnosar.

Publicerat 2016-07-26

Stäng av värmen!

Jag trivs verkligen inte när det är så här varmt. Hjälp alltså, låt det regna en skvätt imorgon. Dagarna går verkligen inte fort nu. Vi skrotar runt här i närområdet hemma, testar olika badplatser och försöker hålla oss sysselsatta.

Jag är hemma nu och vaktar sovande barn, Jonas med vän är ute och jagar Pokémon. Man skulle ju kunna tycka att det är lite orättvis fördelning, men de har med en av mina telefoner också så jag borde få ut något av det jag med. Samarbete kallas det. 

upload.jpg
Publicerat 2016-07-25

Söndagssummering

Den här veckan har vi varit ganska sociala faktiskt, trots att det inte känns som det just nu. Vi har ätit ute två gånger, hängt med vänner och jag har äntligen varit iväg för att fixa pass i mitt nya namn! Yay!

Min jobbvecka på två hela dagar kom av sig lite då jag inte alls mådde bra i fredags morse och vackert fick stanna hemma. Lite antiklimax, minst sagt. Men nu är jag på benen igen.

Vi har hunnit med att testa lite Pokémon Go också. Det är faktiskt inte en jättelämplig hobby för småbarnsföräldrar eftersom minst en av oss måste vara hemma när Freja somnat så vi kan inte gå ut på kvällarna tillsammans. Men vi har provat lite på var sitt håll och jag är väl inte helsåld men det är klart att det är kul med en anledning att röra på sig. Jonas är desto mer taggad tror jag.

Veckans mest lästa inlägg: Vår delade kalender
Veckans bästa: Vädret
Veckans sämsta: Att jag ligger så långt efter med allt jag vill göra, speciellt på grund av den missade jobbdagen

Veckans bild. Vi har så extremt smickrande färg i vår hiss.

Veckans bild. Vi har så extremt smickrande färg i vår hiss.

Publicerat 2016-07-24

De självkörande bilarna smyger sig på

Jag köpte ny bil i slutet på förra året. En riktig familjebil, kombi och grejer. Jag har aldrig haft en sprillans ny bil förut och fascineras dagligen av alla små finesser som finns. Det jag använder mest är lätt den adaptiva farthållaren, där bilen själv håller avstånd till bilen framför upp till maxhastigheten som jag ställt in. Så extremt användbart så jag orkar inte! Fantastiskt i rusningstrafik och fantastiskt vid långkörning när jag slipper få ont i gasbenet.

Andra fantastiska finesser är att den hjälper till att hålla sig inom linjerna på vägen, den varnar om den tycker att föraren beter sig som att den är trött, och att den bländar av heljuset själv. Och så kan den fickparkera nästan helt utan hjälp. Lyckan! Jonas tyckte att parkeringshjälpen var slöseri med pengar men nu erkänner han att den är rätt bra ändå.

Vi lever ju för tusan i framtiden. Det är ju såhär de självkörande bilarna kommer göra intåg i världen. Genom små funktioner som gör att vi behöver sköta bilkörandet mindre och mindre tills vi känner oss OK med att släppa kontrollen helt. Jag tänker nog sätta en slant på att Freja aldrig kommer behöva ta körkort.

Jag är i stort sett odelat positiv till att låta bilarna köra sig själva. Trots att jag jobbar med programmering och därför vet hur lätt det är att det blir fel, så är jag fullkomligt övertygad om att andelen olyckor kommer minska drastiskt när de självkörande bilarna är i majoritet. Det som stör mig mest är att vi inte bara kan byta ut hela världens bilpark på en gång, vilket hade varit hundra gånger enklare. Istället måste de som bygger självkörande bilar förhålla sig till andra bilar som inte är självkörande och jag vill inte ens tänka på hur svårt det måste vara.

Hur tänker ni? Ser ni enbart fram emot att slippa köra själv? Eller låter det hur läskigt som helst?

Publicerat 2016-07-23

Skål- och matöverdrag - recension

Alltså plastfolie. Det kan ju vara det värsta som finns. Vi köper ändå den dyra varianten som ska ha "extra bra fästförmåga". Bitch please. Funkar inte. Därför blev jag orimligt exalterad över de här matöverdragen från smartasaker.se. Lite som en duschmössa för maten liksom. Dessa har jag köpt för egna pengar.

Vissa duschmössedrag ja.

Vissa duschmössedrag ja.

Funkar ju fint det här.

Funkar ju fint det här.

Här med.

Här med.

Ok, nu är jag imponerad på riktigt, de stora passar på en ugnsform.

Ok, nu är jag imponerad på riktigt, de stora passar på en ugnsform.


Slutsats och betyg

Riktigt bra faktiskt, över förväntan. Funkar precis som beskrivet, varken mer eller mindre.

Idé

Pris

Nytta för oss


Publicerat 2016-07-22 under Test & recension

Throwback till år 2000

Jag minns hur jag brukade räkna efter hur gammal jag skulle vara år 2000. Det var året jag skulle fylla 14 år och det kändes sååå avlägset. Då skulle jag vara stor, nästan vuxen. HAHAHA! Det är 16 år sedan nu och jag vet fortfarande inte vad jag ska bli när jag blir stor.

Minns ni år 2000? Vad gjorde ni på millenieskiftet? Jag firade nyår hemma med mamma i Falun. Jag tror att vi var hemma och åt middag på kvällen och sedan gick ned på Stora Torget, där det var världens fest. Så spända vi var på att se om allt bara skulle bli svart när klockorna slog över. Och vilket antiklimax när den omtalade Y2K-buggen inte hade någon märkbar effekt alls.

År 2000 var året bröderna Olsen vann Eurovision i Stockholm med mästerverket "Fly on the wings of love". Sveriges bidrag var Roger Pontare. Vår favorit var det lettiska bidraget My star. Såhär i efterhand känns det som att vi var onödigt intresserade av Eurovision. Vi kunde typ alla låtarna utantill.

Det var extremt dåligt väder den sommaren, men det hindrade inte oss. Vi tog bussen till Rättvik för där fanns det nya roliga människor vi inte redan kände. Vi tältade på Lisas gård och gjorde låtsasdreads i Annas hår. Vi hittade på ofantligt kassa låtar, åkte till Finspång, lyssnade på Petter.

Efter sommaren började jag nian. Jag tyckte jag var så himla stor. Hade stenkoll på hur världen funkade. Gick igenom sjukt många makeovers i jakten på en egen stil. Inte mycket verkar som tur är ha fastnat på bild.

Vi lyssnade på Vitamin C den sommaren och försäkrade varandra om att vi alltid skulle vara bästa vänner. Just så blev det kanske inte, men vi är några stycken som fortfarande har kontakt. Det blev rätt bra ändå, livet.


Publicerat 2016-07-21 under Tillbakablickar

Vår delade kalender

Jag tror inte någon blir förvånad när jag säger att jag är extremt beroende av min kalender. Dels har jag kasst närminne så jag måste skriva upp precis allt jag lovat att jag ska göra. Dels mår jag inte bra när jag inte har full koll på vad som är planerat.

Nu är vi ju inte bara jag i familjen längre, så för några år sedan uppstod behovet av att ha något sätt att boka saker i bådas kalender samtidigt.

Så här har vi löst det:

Eftersom jag använde mig av Googles kalender redan innan så föll det rätt naturligt att fortsätta på det spåret. Det är ju föredömligt enkelt att sätta upp en delad kalender där, bara att gå in på inställningar och dela ut den. Just den biten var inte svår alls, och nu kan vi båda lägga in saker som vi ser båda två.

Låt mig dock berätta något som är i stort sett helt jäkla omöjligt: Synka in min jobbkalender som ligger i Exchange (Outlook). Jag har googlat så himla mycket på det här. Till slut valde jag programmet Gsyncit. Så det var ju inte omöjligt, jag behövde bara betala för det. Och ha jobbdatorn igång för att det ska synkas. Inte skitsmidigt.

Eftersom jag har en massa irrelevanta saker i min privata kalender så har jag valt att ha en separat för jobbsaker. Det innebär att jag inte får in något privat i jobbkalendern. Det är på gott och ont, men går rätt bra så länge jag behandlar Google som allsvetande och Outlook bara som ett ställe jag skapar mötesbokningar.

Såhär efter rätt många år så har även Jonas fått in rutinen att lägga in allt som berör mig i kalendern så att jag ser det och det är guld värt. De här typerna av saker har vi i den gemensamma kalendern:

  • Sånt som berör hela familjen (resor, besök osv)
  • Om någon av oss ska göra något som avviker från vardagsrutinerna (kvälls- eller helgaktivitet)
  • Frejas bokade tider. Jag har kollegor som har en kalender per barn, jag är lite frestad att sätta upp en egen till Freja snart eftersom det kommer bli mer sånt nu när hon börjar förskolan.
  • Städning, matkasse och annat återkommande
  • Matschemat
  • Föräldraledighet och semester

Publicerat 2016-07-20 under En enklare vardag